View Sidebar
Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bachs musik är känd över hela världen. Han är född 1685 i den tyska staden Eisenach. Bach arbetade som organist och tonsättare. När han arbetade i Weimar började han att producera sina mästerverk, vilka finns kvar än idag. Bach var en respekterad kompositör redan under sin levnadstid, men det var inte förrän under första delen av 1800-talet som hans verk återupptäcktes och hyllades. Bachs musik skapades inom barocken och han räknas som en av de absolut främsta inom orgelmusiken. Han dog den 28 juli år 1750 i Leipzig.

Lugna patienter med Bach

När man kommer till ett sjukhus är man oftast orolig inför kommande behandlingar, eller för en anhörig som man ska hälsa på. Ett sätt att lugna nerverna kan vara att använda lämplig musik. Många länssjukhus lugnar oroliga patienter med Bach eftersom man har upptäckt att just den musiken fungerar väl. Enya Schelin som sitter i receptionen på länssjukhuset Ryhov, säger att hon försöker vara så trevlig och lugn som möjligt, eftersom hon vet att patienter som kommer dit har tillräckligt att tänka på som det är. Hon har också upptäckt att Johann Sebastian Bachs Jesus bleibet meine Freude lugnar patienterna och ger dem sinnesfrid en stund.

Att arbeta med musik

Att arbeta med musik är en dröm för många. Ett alternativ för att göra det till verklighet är att bli musiklärare. För att få möjlighet att vara yrkesarbetande som musiklärare krävs en ämneslärarexamen i musik. Därefter kan du få lärarlegitimation efter ansökan, och därmed bli behörig som musiklärare. Utbildningar till musiklärare finns i Stockholm, Kalmar/Växjö, Umeå och Arvika. Inom utbildningen finns det chans att kunna profilera sig beroende på vilken musik du tycker bäst om. Efter godkänd utbildning kan du arbeta i grundskola, gymnasieskola eller folkhögskola. Just nu är jobbprognosen god för den som utbildar sig till musiklärare för gymnasieskolan.

Kommentarer är stängda

bonpress